Linzensalade met avocado en ei

Het grote voordeel van dit heerlijke slaatje is dat het in een handomdraai klaar is. De smaak van avocado laat zich uitstekend combineren met het ei en de hazelnootolie met de kruiden geven net dat beetje pit wat een slaatje nodig heeft. Daar nog een hoopje verzadigende linzen bij en de gezonde maaltijd is compleet…geniet ervan!

EIRn_8PrqM119yyM6f3S0ZbHyQecRP7VgBsG1w4NdM0=w1067-h709-no.jpg

 

Voor 2 personen (of 1 heel grote eter)

200 g gekookte linzen

1 avocado

wat gemengde salade

10 kerstomaatjes

2 gekookte eieren

1 eetlepel citroensap

1 1/2  eetlepel hazelnotenolie

zwarte peper, wat Maldonzout

Za’atar (ik vind deze kruidenmix van Jonnie Boer superrr!!!) * je kunt ook andere kruiden naar je eigen smaak gebruiken*

een eetlepel Griekse yoghurt

 

Snij de avocado in stukken, de kerstomaatjes in ringetjes.

Doe de gemengde sla in een kom.

Voeg de, in stukken gesneden, eieren, de tomaat, de avocado en de linzen bij de sla.

Maak een dressing van de hazelnootolie, het citroensap, de kruiden en yoghurt en schenk deze over de salade.

Roer goed om en laat even staan.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.