Linzensalade met walnoten, feta en druiven

006.JPG

 

600ml water

150g linzen

2 eetlepels rode wijnazijn

2 eetlepels vers citroensap

1 eetlepel vloeibare honing

3 eetlepels olijfolie

150g walnoten, geroosterd en grof gesneden

300g pitloze rode druiven, gehalveerd

1 stronk bleekselder, fijn gesneden

2 eetlepels verse tijm, gehakt

100 g feta

zout en peper

 

Breng in een klein pannetje water aan de kook. Doe de linzen erbij, doe het vuur

lager zodat het zachtjes door borrelt.

Kook het ongeveer 30 minuten, tot de linzen helemaal zacht zijn.

Spoel ze daarna af met koud water.

Neem een grote schaal en meng daarin de rode wijn azijn, de citroensap en de

honing.

Meng vervolgens de olijf olie erdoorheen.

Roer de linzen, walnoten, druiven, bleekselderij en de tijm er ook doorheen.

Doe op het laatst de feta kaas erbij en voeg, naar eigen smaak, peper en zout toe.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.