Linzensla met feta en een zoetzure dressing

Linzen zijn een goede bron van energie en bevatten complexe koolhydraten. Ze bevatten veel vezels (vier keer zoveel als volkoren rijst) en zijn dus ideaal voor mensen met luie darmen. Ook zijn linzen ook rijk aan plantaardige eiwitten en zijn dus een prima vleesvervanger.  Met de start van DagenZonderVlees kon dit tellen als ‘heel lekker vleesvervangend gerechtje’. Maak er wat meer van en neem de overschot de volgende dag mee in een potje naar het werk of school, heel handig!

 

usL8zrGuECudw0MwMiY1udNwuRFyTRM0ecCHpsygAFw=w1067-h709-no.jpg

400 g linzen

200 g feta

1/2 dl honing

4 cl appelazijn

1 scheutje notenolie

4 takjes tijm

1/2 dl druivenpitolie

zwarte peper en Maldonzout

Kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de linzen indien nodig vooraf weken in koud water. De duurtijd kan sterk verschillen. Kijk daarvoor op de verpakking

Giet de gekookte linzen af en spoel ze onder koud water. Zet ze opzij.

Maak de dressing : neem een kom en meng daarin de honing, de ciderazijn, de notenolie en de druivenpitolie. (Gebruik druivenpitolie die koud geperst werd, of vervang ze door fijne olijfolie.)

Voeg de tijm toe aan de vinaigrette en kruid naar smaak met peper van de molen en een snuifje Maldonzout.

Meng de vinaigrette onder de afgekoelde linzen.

Snij de feta in dobbelsteentjes en voeg toe aan de linzensla.

Roer goed om en laat even staan zodat de kaas alle smaken van de dressing kan opnemen.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.