Linzenstoofpot met pompoen, aubergine en tomaat

Stoofpotten, alles in één pot.
Eten voor 2 dagen of meer.
Zonder al te veel moeite op tafel.
Zonder een berg afwas.
Wil ik graag en dus maakte ik deze vegetarische pot klaar.  En voor de niet vegetarische fans bak je er gewoon een lekker stukje vlees bij!

17028951_10155048404794441_2030921280_n

300 g rode linzen
300 g pompoenblokjes
1 aubergine, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
1 ui
20 g gember
2 takjes peterselie, gehakt
400 ml kokosmelk
500 ml bouillon (van een groenteblokje)
50 g rozijnen
2 kfl garam masala (kruidenmix die je in elk warenhuis kunt kopen)
1 kfl kurkuma, 1 kfl kaneel, 1 kfl komijn, peper en zout
3 eetl olijfolie

Schil de gember en versnipper fijn. Hak ook de ui fijn. Fruit de ui en gember in de olijfolie. Voeg alle gedroogde kruiden, de kokosmelk en de bouillon toe, en voeg dan ook de rozijnen en de linzen toe.

Laat 5 minuten koken en voeg de pompoenblokjes en aubergine en tomaat toe. Laat afgedekt sudderen tot alles smeuïg is. Voeg eventueel extra vocht toe (bij voorkeur wat bouillon) als het te snel droogt.

Kruid bij indien nodig. Bestrooi met de peterselie en serveer.

Smakelijk!

(Bron: Libelle)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.