Lunch@Pand19, Geraardsbergen

Een fantastische middag…én prachtig verslag van mijn “culinair moatje” van one life live it.

 

Een blind date met een vrouw. Het is eens iets anders. De vrouw achter de blog Hof Van Eten en ik zijn al jaren virtuele soul mates door onze passies voor lekker eten en koken, ons respect voor de ‘groten der culinaire aarde’ zoals Peter Goossens en Sergio Herman, en onze liefde voor Afrika. Die virtuele vriendschap werd eindelijk ‘bezegeld’ met een lunch. En uiteraard kozen we voor een restaurant waar de Bru Lady Chef of the Year 2013 aan de stoof staat.

 

Ann De Roy is van opleiding grafisch vormgeefster en haar man Pieter, die de zaal voor zijn rekening neemt, is ingenieur. In 2002 zijn ze een eet- en praatcafé gestart in een huurpand aan het Stationsplein in Geraadsbergen. In 2008 wordt Ann bekroond met de ‘Gouden Garde voor de Beste Vrouwelijke Chef’, een prijs uitgereikt door WeekendKnack & Trends. Nadat Pand 19 opgenomen wordt in de Michelin Gids, barst het restaurant uit zijn voegen. Het koppel ging op zoek naar een grotere locatie met meer mogelijkheden en net na de bekroning van de Gault-Milliau van 13/20 verhuist Pand 19 naar de nieuwe locatie ‘op den buiten’ op de grens van Geraardsbergen en Deux-Acren.

IMG_6229.JPGGoed bewegwijzerd met veel gele bordjes zodat je – (bestaat dat nog ?) ook GPSloos – de weg niet kwijtraakt.

IMG_6231.JPG

De verhuis was een voltreffer. Het pand is prachtig met een ongelofelijk mooie tuin én moestuin en een adembenemend vergezicht vanuit het restaurant en vanop het terras. Zeker op een zomerse dag waar het een geweldige meerwaarde is. Er is ook een mogelijkheid tot overnachten in de strakke Loft 19 van 75 vierkante meter.

 

Pieter, de vriendelijke gastheer, doet je als klant meteen ‘thuis’ voelen. We krijgen een tafel op het zonovergoten terras. Voor een doordeweekse dag zat het restaurant ‘op den buiten’ trouwens best goed vol.

10513377_10204087264601548_4407302933636524227_n.jpg

Foto: Pand 19

IMG_6241.jpg

 

We zijn gestart met een glas huischampagne JM Sélèque. Het driegangen ‘marktmenu’ aan € 27,5 met keuze voor dessert of kaasbord (+€5) leek ons voor een lichte lunch een ideale keuze.

 

De amuses waren al meteen zeer puur en veelbelovend

Asperges met dip

IMG_6234.JPG

Zeer zachte zilte mousse van zalm met groene asperge, groene kruiden en pepers

IMG_6239.jpg

Voorgerecht: Carpaccio van tomaat / buffel mozzarella / sorbet van tomaat / kruidensla

IMG_6242.JPG

Hoofdgerecht: Zeebaars / risotto / groene kruiden / boontjes / tuinbonen / paprika

IMG_6245.JPG

Nagerecht: een zeer mooi kaasassortiment geselecteerd door kaasmeester Callebaut

IMG_6249.JPG

IMG_6250.jpg

Bij de koffie kwamen nog huisgemaakte zoetigheden

IMG_6253.jpg

De gerechten waren uitstekend: mooi gedresseerd, perfect gekruid en mooi in balans. Producten van topkwaliteit met veel finesse op het bord gebracht. Met aperitief, een glas witte huiswijn, een Duvel en koffie stapten we voor €110 – even terug binnen en dan – weer buiten met een ongelofelijk goed gevoel en het plan zéker nog terug te komen. Een chef om in de gaten te houden. Ik heb in éénsterrenzaken al prijs/kwaliteit minder lekker gegeten dan in Pand 19.

 

Pand 19 / Loft 19

Parochiebosdreef z/n

9500 Geraardsbergen

GaultMillau 2014: 14/20 Michelin 2014: 2 vorken

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.