Marokkaans stoofpotje met Quorn

Vegetarisch koken is de laatste jaren heel erg trendy geworden. Dit recept dateert nog van jaren geleden, toen ik voorzichtig de eerste stapjes naar vegetarisch koken zette.  Het gerecht is nog steeds favoriet tussen allerlei andere “zondervlees”maaltijden. Ik ben eigenlijk een flexitariër. Wat wil zeggen dat ik heel weinig vlees eet als ik thuis of op restaurant eet. Maar volledig het stukje beest weglaten kan ik niet…af en toe bekruipt mij echt de zin in een lekkere steak, lamsbout en dergelijke en daar geef ik dan aan toe 🙂

dyn005_original_415_312_pjpeg_2648235_5d22b2e79bc44d024b3c6f5541add4a8.2.jpg

175 g Quorn of andere vleesvervanger

2 rode uien

1 knoflookteentje

1 courgette

1 rode paprika

3 tomaten

25 g rozijnen

2 koffielepels olijfolie

1/2 eetlepel chilipoeder

1 koffielepel kaneel,  1/2 koffielepel komijn,  zout en versgemalen peper.

Doe de quorn in een pot samen met de fijngehakte uit, de geperste knoflook, de in blokjes gesneden courgette, de in stukjes gesneden tomaten en paprika en de rozijnen.

Roer er de olijfolie en de kruiden door en breng op smaak met peper en zout.  Zet het deksel op de pot en laat pruttelen op een heel zacht vuurtje gedurende 30 minuten.  Schep de groenten en quorn geregeld om en laat eventueel zonder deksel het teveel aan vocht verdampen.

Dit gerecht maak je best de dag voordien omdat de smaak van de kruiden dan kan trekken en dit de smaak ten goed komt!

Eet er couscous bij.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.