Marokkaans stoofvlees

Na een deugddoende reis en wat nagenieten ben ik weer helemaal “into cooking”.

Here we go…

Marokkaans stoofvlees

 

  • 250 gram rundsvlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
  • 2 tl ras-el-hanaut*
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el saffraanpoeder of kurkuma (geelwortel)
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 50 gram boter
  • 1 1/2 el honing
  • 1 tl kaneelpoeder

 

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokken van 1 1/2 – 2 centimeter.
Meng in een kom knoflook, ras-el-hanaut, gemberpoeder, saffraan of kurkuma, wat zout en (veel) zwarte peper.
Roer er 2 eetlepels koud water door.
Blijf roeren tot een vrij egale pasta is verkregen.
Wrijf het vlees met het mengsel in.

Verhit een braad- of stoofpan (of tagine!) met dikke bodem.
Laat de boter smelten en wacht tot het schuim begint weg te trekken.
Bak het vlees er, onder voortdurend omscheppen, in ca. 10 minuten aan alle kanten lichtbruin in.
Strooi er tijdens het bakken de ui over.
Schenk er na het bakken 4 deciliter kokend water bij.
Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan.
Laat alles 1 uur zachtjes stoven.
Voeg na het stoven de honing toe en strooi het kaneelpoeder over het gerecht.
Schep alles dan nog enkele malen om.

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
Strooi er korianderblaadjes over.
Geef er couscous of droog gekookte rijst bij.
Een frisse komkommersalade sluit er goed bij aan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.