Mediterrane hutsepot

turkse hutsepot

 

400g krielpatatjes    4 tenen look    450g tomaten    300g uien    300g paprika rood/groen    300g courgetten    300g aubergine    4 eetlepels olijfolie    peper, zout, tijm, oregano

De helft van de olie in een tajine/creuset/stoofpot.  Dan werk je in laagjes en neem telkens de helft van de groenten (omdat er dan een tweede helft gemaakt wordt).

Patatjes in de pot.   De helft van de ontvelde, ontpitte tomaten erop, dan de helft van de in ringen gesneden uien. Vervolgens snij je de paprika in lange repen en leg je ze in de pot.  De aubergines snij je in dunne plakken en leg ze bovenop de andere ingrediënten.  Je strooit er de gesneden teentjes look over. Herbegin met de andere helft groenten.  Bestrooi iedere laag met wat zout, oregano, tijm en peper.  Daarna giet je er de rest van de olie over.

Laat ongeveer 2 à 3 uur (naargelang de hoeveelheid) stoven op een héél laag vuur.

Héél lekker met lamsvlees!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.