Mediterrane vis uit de oven

Gezond eten hoeft niet duur te zijn! Daarom heeft Delhaize een concept bedacht dat velen onder ons zal bekoren. Chef-koks Audrey Lenoir en Jeroen De Pauw steken elke week de handen uit de mouwen om een recept voor te stellen dat én gemakkelijk én niet duurder is dan €3 per persoon. Omdat ook ik prijsbewust kook en let op de seizoenen en aanbiedingen heb ik, met ongeveer dezelfde ingrediënten, mijn eigen versie gemaakt van dit recept. Het resultaat was deze mediterrane vis uit de oven, lekker licht en puur van smaak. Dit zal een blijvertje worden denk ik.

xl2xHhuzJqtfh3a6YQj-AL4B5nWn7tKuWE0SFqISipw=w1067-h709-no

Olijfolie

1 rode ui, fijngesnipperd

4 tomaten, in vieren

4 sneetjes Zwarte Woudham

2 kabeljauwfilets

1 eetlepel pesto

10 olijven, in schijfjes gesneden

2 eetlepels basilicum + enkele blaadjes voor garnering

peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Meng de gesnipperde ui en de tomaatpartjes door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met de in ringen gesneden olijven en enkele snippers basilicum

Spreid de ham uit op een snijplank en leg de vis op 2 sneetjes ham. Bestrijk de staarten met pesto en bestrooi met wat zwarte peper. Vouw de ham rond de vis zodat het mooie pakketjes worden.

Leg de vispakketjes bovenop het ui-tomaat-olijfmengsel in de ovenschaal. Kruid met peper en weinig zout, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven. (hangt een beetje af hoe dik je staarten zijn)

Haal de folie vervolgens van de schaal en laat nog eens 10 minuten bakken tot de ham mooi bruin is gekleurd.(opgepast, dit kan gauw te donker worden)

Ik maakte een wok van krieltjes, sjalot en sperzieboontjes voor erbij

Smakelijk!.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Een gedachte over “Mediterrane vis uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.