Meergranenbrood, boordevol pitten en zaden

001.JPG

500g meergranenbloem

22g verse gist

15g boter

10g zout

280ml water

1 eetlepel havervlokken

1 eetlepel Chia zaad

1 eetlepel zonnebloempitten

1 eetlepel lijnzaad

 

Voeg de ingrediënten samen en kneed ongeveer 20 minuten.

Dek het deeg af en laat 40 minuten rijzen in een oven van 35°C.

Kneed het deeg opnieuw gedurende een 3 tal minuten.

Bol op en leg het in een vorm (of gewoon op de ingevette bakplaat)

Laat terug afgedekt 40 minuten rijzen in een oven van 35°C.

Neem het brood uit de oven, laat afgedekt staan en verwarm nu de oven tot 200°C.

Bak het brood nu af gedurende 30 minuten.

 

Dit recept kan ook in de broodbakmachine…volg dan de instructies van je toestel.

Bij droge gist mag maar 11g gist gebruikt worden in dit recept

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.