Mix van granen met kruiden

Ik las deze morgen bij het ontbijt (niet gezond, I know!) over extreem gezond eten en op een geobsedeerde manier bezig zijn met gezond voedsel. Orthorexia heet dat en het schijnt een eetstoornis te worden die meer en meer zal voorkomen. Het is me wel al opgevallen dat veel mensen ‘anders’ gaan eten zijn, veel superfoods, weinig of geen koolhydraten en dergelijke. Voor het Hof hou ik het wat tussenin. Ik probeer iets uit en als het lekker is dan maak ik het nog wel eens. Ik heb dan ook het geluk dat ik af en toe van Delhaize iets toegestuurd krijg om uit te proberen. De mix van granen en kruiden is heel makkelijk om te maken en kan zowel koud als warm gegeten worden en zijn zeker ook geschikt als basis voor salades! De mix bestaat uit tarwegriesmeel, maïsgriesmeel, roggevlokken, gerstevlokken en speltvlokken.  Ik voegde er een groentesaus en wat vlees bij zodat we een volwaardige maaltijd hadden.DSC_8920[1]

1 zakje (200 g) Mix granen met kruiden

olijfolie en klontje boter

1 zak couscousgroenten (diepvries)

1 blik gepelde tomaten

1 volle lepel garam masala, peper en zout

2 teentjes look

wat lamsworstjes

300 ml water aan de kook brengen in een koekenpan. Van het vuur afhalen, de inhoud van het zakje erbij doen en een klontje boter toevoegen. Mengen, afdekken en gedurende 9 minuten laten staan zodat het mengsel het water absorbeert. Het mengsel gedurende 1 à 2 minuten opnieuw verwarmen op laag vuur. Regelmatig roeren met een vork.

In een andere pan giet je wat olijfolie. Fruit hierin de look en kruiden. Stoof er de couscousgroenten verder in. Giet het blik gepelde tomaten erbij en laat op een zachter vuur wat pruttelen tot het het vocht verdampt is.

Giet de groenten bij het granenmengsel en roer (of eet de saus apart erbij)

Bak de lamsworstjes en leg ze bovenop je schotel.

Smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.