Normandische paling

paling

 

– 2 palingen, gekuist en in stukken gesneden van ongeveer 3 à 4 centimeter (of een zak diepvriespaling, bij weinig tijd)

– 20 cl room

– Normandische cider (mag best wel goeie kwaliteit zijn!)

– boter

– peterselie

– peper en zout

– visfond

– brood om te soppen

Zet een ruime pan op het vuur en smelt er de boter in. Bak de paling met wat peper en zout. Haal de paling na enkele minuutjes uit de pan en zet opzij. Giet een half glas cider in de pan en krab de restjes aangebakken paling los.

Als de alcohol verdampt is giet je er de room en de visfond bij. Laat op een hoog vuur verder inkoken.

Doe er tenslotte de paling terug bij om warm te worden en besprenkel ruim met verse fijngesneden peterselie.

Serveren met brood om te soppen, mmmmm!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.