Oma’s appels

Een klassieker.

Mijn liefde voor appeldesserts of gebak met appels begon bij mijn grootmoeder, die dit recept zo lekker kon klaarmaken dat ik er telkens weer om vroeg. Dezelfde smaak als toen lukt me niet, maar bij de eerste hap die ik proef zit ik onmiddellijk terug in oma’s keuken, op het bankje in haar veranda…

DSC_5519.JPG

4 appels

3 eetlepels amandelpoeder

2 koffielepels oranjebloesemwater

3 eetlepels kandijsuiker

30 g boter

beetje water

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verwijder het klokhuis met een appelboor.

Maak een mengsel van de amandelpoeder, het oranjebloesemwater en de suiker.

Schik de appels in een beboterde ovenschaal + een weinig water.

Vul de appels met het mengsel en dek de bovenkant af met een klontje boter.

Bak de gevulde appels in de oven (ca. 35 min) tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Dek de appels tijdens de

eerste helft van de baktijd af met aluminiumfolie.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 gedachten over “Oma’s appels”

  1. Hallo,
    Ja dit ziet er heerlijk uit. Ik ga dit zeker eens proberen. Maar die typische oma-smaak zou dit niet een beetje koffie kunnen zijn i.p.v. water? Daarmee overgoot zij de appels.
    Wie weet?

    Lieve groetjes
    Ninneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.