Oudejaar 2008

Geen flitsend feest met oudjaar voor ons, wel gezellig lekker eten met z’n drieën en daarna tv kijken. De dochter vertrok rond 23 uur richting fuif met de vrienden en dus bleven wij achter voor een gezellige tete a tete…

Ons menu bestond uit enkele kleine voorgerechtjes zoals dit :

COQUILLES

Gebakken St-Jacobsvruchten in mousselinesaus

en dit héérlijke gerechtje :

VIJGEN

Vijgen met Parmaham

4 sneden rauwe ham (type Parmaham), 4grote verse zachte vijgen, 1 bol mozzarella van buffelmelk in 4 gesneden, 2kfl gedroogde oregano, 4 eetl olijfolie, fleur de sel, zwarte peper van de molen.

Bekleed de bodem van een kommetje met de sneden Parmaham. Leg er de vijgen op, snij er een kruis in en vul elke vijg op met een stuk mozzarella. Bestrooi met oregano, peper en zout en ovrgiet met olie. Bal 10 minuten in een warme oven op 210° tot de mozzarella begint te smelten en de parmaham knapperig is. Dien onmiddellijk op.

 

Daarna aten we eendeborst met tijm/honingsaus en appeltjes (waarvan geen foto wegens platte batterij van camera en tegen dat die opgeladen was, was alles op!)

Een dessert kon er niet meer bij…wel een flesje champagne!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.