Ovenschotel met witloof, tijm en spek

Even in de koelkast duiken en zien wat er daar nog te vinden is om iets lekkers van te maken…I love it!

 

007.JPG

 

 

6 stronkjes witloof
6 sneetjes spek
12 nieuwe aardappelen
wat tijm
enkele blaadjes laurier
beetje knoflook
4 el olijfolie
peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Snij ze in twee.

Spoel de aardappelen en snij ze doormidden.
Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg er het witloof in, samen met de aardappelen, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten.
Droog het spek tussen 2 keukenpapiertjes 1 minuut in de microgolf en snij in stukjes.

Strooi na 30 minuten het spek over de schotel en plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 20 à 30 minuten.

Lekker om zo te eten of met een stukje vlees of vis erbij.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.