Pannenkoekje met speculoosmousse

Allereerst wens ik voor elk van jullie een heel fijn 2016!

Een jaar met 12 maanden kookplezier achter het fornuis, 52 weken gastronomisch succes, 365 dagen genot van gulzigheid en 8760 uren passie voor fijnproeverij….

DSC_961814 Lotus speculooskoekjes

2 eieren

250 g mascarpone

2 eetlepels bloemsuiker

 

Verbrijzel de koekjes heel fijn.  Hou een beetje afzonderlijk voor de afwerking .

Scheid het eiwit van het eigeel.

Klop het eiwit stijf.

Klop het eigeel luchtig op met de bloemsuiker.

Meng de mascarpone en de verbrijzelde koekjes onder het eigeel.

Spatel er nu voorzichtig het eiwit onder.

Schep in een spuitzak en plaats in de koelkast voor minstens 3 uur.

Spuit balletjes op de pannenkoek en leg wat fruit erbij

Strooi de rest van de verbrijzelde koekjes over het mengsel. (wat ik dus duidelijk vergeten was, zoals je kunt zien op de foto)

Smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

3 thoughts on “Pannenkoekje met speculoosmousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.