Pasta met courgette, tonijn en bieslooksaus

 

Uit de Culinaire Ambiance van deze maand deze lekker pastaschotel!

pasta courgette tonijn

  • 250g pasta
  • 1 courgette
  • 200g tonijn (uit blik, natuur)
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eetl pijnboompitjes
  • 50g geraspte mozzarellakaas

Voor de bieslooksaus:

  • 120g verse kaas
  • enkele druppels citroensap
  • peper van de molen
  • snufje cayennepeper
  • zeezout
  • 2 eetl gesnipperde bieslook

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Snijd de courgette in 4 en verwijder het zachte merg van de courgette.  Snijd de courgette vervolgens in blokjes.

Verwarm een weinig olijfolie in een pan en laat de knoflook kort aanstoven.  Voeg de courgetteblokjes en de pijnboompitjes toe en laat 2 à 3 minuten aanstoven.

Meng de courgettes onder de pasta, schep de tonijn erdoor en ook de mozzarellakaas.   Doe alles in een ingeoliede ovenschaal en zet de pasta nog een 5-tal minuten in een voorverwarmde oven van 200°

Meng de verse kaas met wat olijfolie, enkele druppels citroensap, de fijngesnipperde bieslook, kruid met zeezout, cayennepeper en vers gemalen peper van de molen.

Neem de pasta uit de oven en serveer met de bieslooksaus.

courgette tonijn

 

Ik was eerst wat sceptisch tegenover koude saus op een warme ovenschotel, maar het is echt overhéérlijk!! Hmm, dit is echt een héél originele, makkelijke en lekkere pasta!!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.