Pasta pesto

Het verschil tussen zelfgemaakte pesto en een potje uit de winkel is enorm groot. En pesto maken is helemaal niet moeilijk, dus heb je voor een kleine moeite al iets heerlijks in huis.  Met wat al dente pasta eet ik dit het liefst….zalig!

007.JPG

 

125g pijnboompitten

1 flinke bos basilicum

30g parmezaanse kaas

35 ml olijfolie

1 koffielepel grof zeezout

1 teentje knoflook

Doe eerst de pijnboompitjes in een vijzel of keukenmachine en maal ze fijn.

Vervolgens kaas, zout en knoflook toevoegen en ook fijnmalen.

Dan olie bijvoegen.

Op het laatst fijngesneden basilicumblaadjes erbij doen.

Doe het in een schone pot en dek af met nog een beetje olie.

 

Kook wat pasta al dente en meng er een paar lepels pesto onder. Of gebruik de pesto in saus, dressings of op brood met beleg

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.