Paté van salie en walnoot

De “Dagen Zonder Vlees” gaan dit jaar door van 18 februari tot 4 april.

Een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het is geen aansporen tot volledig vegetarisme, maar een aanzet tot 40 dagen minder vlees en vis eten, met zo veel mogelijk mensen. Samen besparen we zoveel mogelijk op onze ecologische voetafdruk en verleggen we onze culinaire horizonten. En net dat laatste maakt dat ik me inschreef, ik ga de uitdaging aan om die 40 dagen te volbrengen! Met af en toe een verslag hier én natuurlijk de recepten van de dingen die ik eet. Iemand zin om de uitdaging met mij aan te gaan? Laat maar horen…

Om al een beetje in de ‘vega-mood’ te komen probeerde ik deze paté. De smaak is heel lekker. Als je je ogen sluit en denkt aan paté dan mja, dan lijkt het er inderdaad wat op! Ik vind het eerder een heel lekkere, vegetarische spread, waar je toastjes en broodjes en dergelijke mee kan besmeren.

.

200 g zongedroogde tomaten, uitgelekt

200 g walnoten, 6 -8 uur (of een nacht) geweekt in koud water

10 salieblaadjes, gesneden

Maldonzout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

 

Alle ingrediënten met 2 eetlepels water in een blender doen en mixen tot een glad resultaat.

Extra water toevoegen als het nodig is om een dikke pasta te bekomen.

Schep in een glazen pot en zet in de koelkast.

Deze paté is tot een week houdbaar.

Smakelijk!

 

Dagen zonder vlees

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.