Penne met tomaten en oregano

penne tomaat oregano

Voor 4 personen:

  • penne
  • 500g kerstomaten
  • geraspte kaas (parmezan, gruyere, naar keuze)
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • bosje verse oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Was de tomaatjes en snijd de onderkant kruisvormig in.  Pel de knoflook en stoof in de olie samen met de gedroogde oregano.  Voeg de kerstomaatjes toe en laat ze gedurende 10 minuten sudderen op een matig vuur. Roer regelmatig door.

Voeg de verse oreganoblaadjes toe, kruid met peper, zout en laat goed stoven.

Kook intussen de pasta beetgaar, laat uitlekken en voeg toe aan de saus. Bestrooi met geraspte kaas.

Dien onmiddellijk op.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.