Pilav van prei, eekhoorntjesbrood en limoen

001.JPG

150g prei, gesneden in stukjes

bakje eekhoorntjesbrood, fijngesneden

1 teentje look, geperst

dun afgeraspte schil en sap van 1 kleine limoen

1 eetlepel gedroogde gemengde kruiden ( beetje tijm, beetje dille, beetje komijn)

750ml groentenbouillon

250g rijst

wat fijngesneden peterselie

 

Boter in een pan, bak hierin de prei en de champignons en de look op een matig hoog vuur.

Strooi de droge rijst in de pan en schep de korrels om. Voeg bouillon en kruiden toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag.  Laat de rijst 15minuten pruttelen of tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.

Roer de limoenschil, het sap en de peterselie door de rijst. Kruid af met peper en zout.

Eventueel kun je nog geroosterde zaden toevoegen voor een meer “crunchy” effect. Neem dan bijvoorbeeld pijnboompitten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad,…)

 

Heel erg lekker met een stukje geroosterde vis of vlees of gewoon zo als vegetarisch gerecht.

Smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.