Pompoenquiche

SUC57713.JPGSUC57712.JPG

 

Voor het deeg : 225g bloem – 110g boter – 1 snuifje zout – 50ml koud water – vetstof voor de bakvorm – bloem

 

Voor de vulling : 1 stuk pompoen, van300g – 2 uien – 125g ontbijtspek – 1 bosje peterselie, gehakt – 25cl room – 3 eieren – 125g geraspte Emmenthaler – zout, peper

 

Kneed de bloem met de boter, het zout en het water tot een glad deeg.  Beboter een bakvorm met een doorsnee van 30cm.  Rol het deeg dun uit en leg in de taartvorm.  Kneed een rand van zo’n 2cm hoog.  Laat de vorm met het deeg 1 uur rusten in de koelkast

Schil de pompoen en rasp het vruchtvlees grof.  Pel en snipper de uien.  Snij het ontbijtspek in reepjes.  Rasp de kaas. Roer de room los met de eieren en de kaas. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.  Verhit een beetje boter in een pan.  Bak de uien glazig en voeg er de spekreepjes aan toe.  Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.  Verdeel de geraspte pompoen over de taartbodem.  Lepel de uien en het ontbijtspek erover, samen met de peterselie.

Giet het ei-roommengsel over de vulling en bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat even afkoelen voor je de quiche aansnijdt.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.