Pompoentje

Uren kan ik, met een tas koffie en mijn laptop op schoot, rondneuzen op Pinterest naar recepten die ik wel eens wil uittesten.
Zo kwam ik bij dit recept voor een wat ongewoon pompoenbrood. Lekker gezond en het huis rook heerlijk!

pompoenboekweitbrood

150 gram volkorenmeel
200 gram gekookte pompoen
handje rozijntjes
handje pompoenpitten
3 eieren
bakpoeder
2 eetlepels chiazaad
3 eetlepels ahornsiroop (of honing)
1 eetlepel pumpkin pie spice*
scheut (amandel)melk

*Pumpkin pie spice maken doe je zo : alle onderstaande ingrediënten in een potje, schudden, klaar…
3 eetlepels kaneel

2 theelepels gember
2 theelepels nootmuskaat
1,5 theelepel piment
1,5 theelepel kruidnagel

Oven voorverwarmen op 180°

Gekookte pompoen samen met melk, ahornsiroop en eieren in de blender
Doe in een aparte kom de droge ingrediënten samen
Meng daar nu de pompoenpap onder
Doe in een ingevette bakvorm
Zet ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven

Smakelijk!
*lekker als tussendoortje of als ontbijt

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 gedachten over “Pompoentje

    • Hey Axelle!
      Sorry voor het ietwat late antwoord. Ik zie dat ik inderdaad niet bijplaatste hoeveel bakpoeder ik gebruikte in dit recept.
      Ik heb een koffielepel genomen, wat ik zelf genoeg vond. Wil je dat het nog meer rijst dan neem je iets meer.
      Smakelijk en veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.