Preitaart met rauwe ham

Deze taart is echt doodeenvoudig en heel lekker. Je hoeft niets te stoven ,enkel mengen en roeren. Een vlug-klaar-recept, dat ook nog eens zeer licht is doordat er geen korst(deeg) aan te pas komt. Deze taart zul je meer dan één keer maken, wedden?

DSC_9349[1]

600 g gesneden prei

4 eieren

1/2 l melk

100 g gemalen kaas

200 g boekweitmeel

2 eetlepels olijfolie

150 g rauwe ham

zwarte peper

Warm de oven voor op 200°

Snij het preiwit heel fijn.

Klop de eieren los met de melk. Voeg de gemalen kaas, de bloem en de rest van de olie toe. Voeg hierbij de gesneden prei.

Snij ook de rauwe ham in stukjes en roer ook onder het prei-kaasmengsel. Goed kruiden met peper.

Wrijf een vuurvaste schotel (of taartvorm) in met olie of beleg met bakpapier.

Giet het mengsel erin en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

3 thoughts on “Preitaart met rauwe ham

  • 27 januari 2016 at 12:53
    Permalink

    Mag je gewone bloem gebruiken?

    Reply
    • 28 januari 2016 at 17:31
      Permalink

      Tuurlijk Cathy! Ik nam die boekweit omdat ik nog wat over had van een ander recept.

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.