Preitaart uit de Borinage

preitaart

  • 1 pakje kruimeldeeg van ong 230 gr (voldoende voor een taartvorm van 24 cm doorsnede en ong 4 cm hoog)
  • 2 ajuinen, in fijne ringen gesneden
  • 3 preiwitten, in ringen gesneden
  • 2 eieren
  • 20 cl room
  • 150 gr verse kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • beetje spekblokjes natuur

Verwarm de oven op 200° C.

Bekleed een taartvorm met de kruimeldeeg.

Blancheer de ui- en preiringen 10 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat de groenten goed uitlekken.

Klop de eieren + room + verse kaas + spekblokjes los. Kruid met peper en nootmuskaat.

Doe de uien-preimengeling op het kruimeldeeg en overgiet met het eiermengsel.

Bak de taart 30 à 40 min in de oven.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.