Puimenconfituur met kaneel, porto en gember

Met deze confituur scoor je zeker complimenten bij iedereen! Een heerlijk kruidige verrassende smaak die bij veel dingen past. Zeker een aanrader voor de komende feestdagen bij gevogelte of wild…Ik weet dat die nog veraf liggen, maar een voorraadje klaar hebben is zo “perfect housewife”, toch? 😉 Bij kaasschotels of gewoon op je boterham.

006.JPG

5 kg pruimen

2.5kg rietsuiker

1 fles rode Porto

2 eetlepels gember (proef zelf of je meer of minder van deze smaak wil)

1 eetlepel gemalen kaneel

bokalen

Was de pruimen en snij ze midden door.Verwijder de pitten.Doe ze in een ruime pan en voeg de gember en kaneel toe, zo heb je ook sneller de smaak die je wenst. Overdrijf niet maar breng op smaak.

Giet de porto erover. Roer flink door, dek af en laat wat trekken.

Voeg je suiker er nu bij en roer nog eens goed door.

Zet op een hoog vuur in een open kom en laat koken. Als het goed doorkookt reken je 1 minuut per kg. Blijf goed doorroeren.

Wil je zien of hij klaar is schep een lepeltje op een koud bordje en kijk of het opstijft, als dit het geval is is hij klaar. Ik roer als het vuur uit is nog een 3 tal minuten goed door, zodat alles goed samenkomt.

Vul je bokalen, schroef ze dicht en laat afkoelen.

Smakelijk!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.