Quinoa, broccoli en Cheddarschotel

Steeds meer Belgen laten zich verleiden door quinoa, een traditioneel product uit Bolivië. Quinoa heeft immers een uitzonderlijk hoge voedingswaarde en past dus prima in de gezondheidstrend om minder vlees te gaan eten…wat dus ook één van mijn goede voornemens voor 2014 is!

 

004.JPG

 

3 tassen groentebouillon

1 1/2 tas quinoa (gewassen)

Broccoli

150g Cheddar kaas, gemalen

50g Parmezaanse kaas, gemalen

1 teentje look

Zout en peper

 

Oven voorverwarmen tot 180°C.

Breng de groentebouillon aan de kook en gaar de quinoa erin. Voeg zout toe.

Stoom de broccoli beetgaar. Fruit in wat boter het lookteentje en maak een roux met wat groentebouillon. Voeg de Cheddar kaas toe zodat je een hele dikke kaassaus bekomt. Goed kruiden met peper! Voeg de broccoli toe aan de saus

Doe de gare quinoa in een ovenschotel, bestrooi met wat parmezaanse kaas.

Leg bovenop de broccoli met kaassaus.

Bestrooi met de parmezaan en wat vlokjes boter en gratineer in de oven.

 

Lekker met een stukje vis/vlees of gewoon zo als vegetarisch gerecht.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.