Quinoa met gorgonzola

Samen met het vroege herfstweertje komt de zin in ‘comfort food’ ook de kop op steken. Vandaar dit gerecht :  lekker, warm en pittig…

001.JPG

250 gr quinoa
250 gr gehakte spinazie uit de diepvries
1 ui
2 teentjes knoflook
75 gr gorgonzola (of meer als je sterkere smaak wil)
1 liter warme groentebouillon van tablet
Scheut witte wijn
1 eetl olijfolie
zwarte peper
Laat als voorbereiding de gehakte spinazie uitlekken zodat het meeste vocht er uit is.
Snipper de knoflook en de ui. Fruit deze in de olijfolie. Zet het vuur laag en bak de quinoa even mee. Zodra de quinoa wat glazig is kan je er, naar eigen voorkeur een scheutje wijn bij doen. Roer even goed door. Giet gedurende 20 minuten telkens een klein beetje warme bouillon bij de quinoa. Je wacht even tot het opgenomen is en tot de quinoa gaar is. Zodra de quinoa bijna klaar is doe je de spinazie door het gerecht. Als dit goed vermengd en warm is snijd je kleine stukjes van de gorgonzola en roer je door de quinoa. Proef af en toe want niet iedereen houdt van de sterke smaak, dus doe voorzichtig met de hoeveelheid gorgonzola.Hoe meer hoe pittiger dus.
Als alles vermengd is het gerecht klaar om te serveren.
Tip : voeg zeker geen zout toe, want de kaas is van zichzelf al zout genoeg!
Smakelijk!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.