Quinoaslaatje met geroosterde groenten

Er gaat niets boven de geur van groenten die in de oven worden geroosterd. Behalve het opeten ervan, wellicht. Vroeger moest ik af en toe aangespoord worden om groenten te eten, al bedacht mijn moeder vaak schitterende manieren om de groenten in een maaltijd te verstoppen. Tegenwoordig heb ik deze aanmoediging niet meer nodig, vooral door lekkere recepten als dit hier…

h-nYccm-3eI0KsGG42jeSlww6ISzE0kL-9ujzRpPC7s=w1031-h685-no.jpg

3 wortels

3 pastinaken

1 rode ui

2 teentjes knoflook

olijfolie, zout en peper

2 eetlepels citroensap

2 koffielepels komijnzaad

2 koffielepels komijnpoeder

200 g gekookte quinoa

beetje peterselie

 

Snij de wortels, pastinaak en rode ui in grove stukken en schik ze in een ovenschotel

Wrijf de groenten in met olijfolie, peper en zout en rooster ze in de oven tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn

Kook ondertussen de quinoa zoals op de verpakking beschreven staat en laat afkoelen

Maak een vinaigrette op basis van olijfolie, citroensap (of sinaasappelsap), look, komijn, zout en peterselie

Meng alles goed dooreen en serveer.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.