Rabarber in de oven met mascarpone en gember

Een heel speciaal dessertje, niet echt mijn favoriet wegens niet zo’n grote fan van gember in desserts , maar toch een leuk en eenvoudig recept om hier achter te laten. Misschien vinden jullie dit wel superlekker, laat het me weten 🙂

003.JPG

500 g rabarber, in stukken

1 eetlepel olijfolie

4 eetlepels rietsuiker

125 g mascarpone

125 g Griekse yoghurt

1 eetlepel gember, heel fijn geraspt

2 eetlepels rietsuiker, extra

 

Meng de rabarberstukken met de olijfolie en de eetlepel rietsuiker.

Leg de rabarber op een bakplaat (met bakpapier). Gril de rabarber tot hij gaar is gedurende een paar minuten.

Laat afkoelen.

Meng de mascarpone met de yoghurt, gember en suiker.

Serveer de rabarber met een schep mascarponeroom

 

Smakelijk!

*Bron: Heerlijk Puur (handboek biologisch koken)

2 gedachten over “Rabarber in de oven met mascarpone en gember”

  1. Toevallig dit recept gevonden. Ik herkende het direct. Misschien goed om bij je recepten de bron te vermelden? Dit recept komt dus volledig uit ‘Heerlijk puur’ het ultieme kook- en handboek over biologisch koken, gepubliceerd in 2011. Dus enkele jaren voor je het hier plaatste. O ja, er is toch één verschil: bij de yoghurt werd er ‘Griekse’ aan toegevoegd…

  2. Bedankt Kat voor je opmerking. Ik vergat inderdaad de bron te vermelden. Ik probeer daar nochtans op te letten. Al moet ik zeggen dat dit recept niet kwam uit het boek dat jij aangeeft, maar vanop een vriendin haar receptenblog (ze wist dat ik dit ging overnemen). Bij deze pas ik zeker de blog over dit recept aan. Geen probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.