Rabarberpickles

Pickles kennen we allemaal wel.Het ingelegd mengsel van groenten, met name zilveruitjes, augurken en bloemkool. En als zuur azijn en mosterd.

Nu vond ik in het boek Heerlijk Puur een recept voor pickles met rabarber. Origineel en lekker bij gerookte vis, bij gevogelte of bij rauwe ham ipv de traditionele meloen.

010.JPG

75 ml frambozenazijn

75g rietsuiker

1 koffielepel korianderzaadjes

1 koffielepel gember, grof geraspt

250 g rabarber, in stukjes

4 eetlepels rozijnen, naar keuze donkere of witte

 

Breng de frambozenazijn, de suiker, de koriander en de gember aan de kook.

Voeg rabarber en rozijnen toe. Laat kort koken.

Giet in een pot, laat afkoelen en bewaar afgesloten in de koelkast.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.