Radijsjes in een krokant schaaltje

Een heel speciaal hapje/tapas voor bij de aperitief!

003.JPG

8 grote radijzen

een beetje boter

1 eetlepel citroensap

wat rietsuiker

8 plakjes gerookte ham

peper

1 eetlepel sesamzaadjes

 

Verwarm de oven voor op 150°C.

Snijd het loof van de radijzen. Spoel ze af en dep ze goed droog

Bak de radijzen in de boter en doe er tijdens het bakken het citroensap en de rietsuiker bij. De radijzen moeten mooi glazig zijn.

Leg de ham in kleine bakvormpjes (of muffinvormpjes) en laat 10 tot 15 minuten drogen in de warme oven.  Laat afkoelen

Haal de afgekoelde ham uit de vormpjes en leg er een radijsje in.  Kruid met peper en strooi er wat sesamzaadjes over.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.