Ricotta koffiemousse

Ik kan nog steeds verbaasd zijn hoe je met een paar ingrediënten uit je koelkast een geweldig dessert kan maken. Als je koffieliefhebber bent, dan maak je deze mousse…en dan kan genieten met een grote G beginnen :-).

eE2-k3sDfEFzGgKttTTPACwctVoYUc5QjflZa743QUQ=w477-h685-no.jpg

1/2 tasje koude sterke koffie (liefst espresso)

5 ml vanille extract

15 ml amarettolikeur

85 g suiker (of Tagatose)

400 g ricotta

1/4 l slagroom

4 eiwitten

beetje chocoladekrullen, wat nootjes (naar keuze)

 

Meng de espresso met de amaretto en de vanille in een kommetje en zet dit apart.

Pak een grote kom en roer de ricotta, de suiker en de helft van de slagroom door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.

Klop in een ander kommetje de eiwitten stijf. Voeg de geklopte eiwitten beetje bij beetje aan het ricottamengsel toe en doe vervolgens hetzelfde met het espressomengsel.

Maak het mengsel van de eiwitten, ricotta en espresso zo glad en luchtig mogelijk en verdeel het gelijkmatig over 4 glazen of potjes

Gooi er als finishing touch een beetje chocoladekrullen op en werk af met nootjes, een koekje, of wat je maar lekker vindt.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.