Rijstdessert met chocolade en kokos

007.JPG

100 g dessertrijst

1 blik kokosmelk

1/2 vanillestokje

tagatose (vervangsuiker), naar smaak

75 g zwarte chocolade

beetje melk

2 eetlepels kokosschaafsel

Breng de kokosmelk aan de kook, samen met het uitgeschraapte vanillestokje en een beetje tagatose (het stokje mag je er ook bijdoen!)

Spoel de rijst onder koud water en voeg bij de melk als die kookt.

Laat pruttelen tot de rijst alle vocht heeft opgenomen en het een smeuïg geheel is. Af en toe roeren is noodzakelijk om aanbranden te voorkomen. Haal het vanillestokje eruit.

Als dit klaar is, zet je het even aan de kant.

Laat de chocolade smelten in wat melk.Roer glad tot je een sausje bekomt.

Schep wat rijst in een potje. Giet er chocoladesaus over, roer even voor een marmereffect en werk af met kokosschilfers of geroosterde amandelschilfers.

 

Smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.