Risotto met algen

In het pakket dat ik een tijdje geleden van Delhaize ontving zat een nieuw product : risotto met algen. Even testen en zien wat ik ervan vond was de boodschap. Ik koop nooit risotto’s waar al groenten bij zitten, maar telkens de rijst en groenten apart, vind ik lekker zo…maar bon, we deden de test! Ik stoofde er wel nog wat champignons bij (kon het dus echt niet laten, sorry Delhaize).

DSC_9055[1]

280 g risotto met algen (pak uit Delhaize)

15 ml droge witte wijn

1/2 l bouillon, ik nam visbouillon van een blokje

250 g champignons

olijfolie

200 g Parmezanekaas, gemalen

peper en eventueel een klontje roomboter

Giet wat olijfolie in een pan en fruit de rijst en de groenten hierin.

Voeg de witte wijn toe en laat verdampen.

Voeg alle bouillon toe en plaats het deksel op de pan. Laat zo’n 10 minuten koken (ZONDER roeren!)

Voeg nu de Parmezaan kaas toe en roer goed door en laat nog zo’n 2 minuten meestoven.

Breng op smaak met flink wat peper en eventueel een klontje roomboter, serveer onmiddellijk.

Wij aten er een stukje kabeljauwhaasje erbij. En het was lekker…test geslaagd dus.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.