Risotto met asperges, citroen en munt

zaterdag 001.JPG

  • 500g risottorijst
  • 250ml Martini/Vermouth
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • kippenbouillon
  • 250g groene asperges
  • 1 citroen, uitgeperst, schil geraspt
  • 150g parmezanekaas, geraspt
  • 30g muntblaadjes (een bakje)
  • boter

 

Hak de uien en de look en enkele van de asperges zeer fijn en bak ze op met de helft van de boter.  Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten tot ze glazig zijn van de vetstof.

Voeg in één keer alle Martini toe en laat verdampen en roer goed.

Doe beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Wacht iedere keer tot het vocht verdampt is voor je het volgende geutje toevoegt.  Het vocht moet zachtjes pruttelen.  Vergeet niet af en toe te roeren.  Ga door tot de rijst gaar is.

Stoom de rest van de asperges, heel kort.

Als de rijst gaar is voeg je de fijngesneden muntblaadjes, de zeste van citroen, citroensap en een klontje boter toe.

Ik garneerde met wat schijfjes gerookte zalm en de gestoomde asperges…héél lekker!!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.