Risotto met kingkrab

 

 

risotto met kingkrab

benodigdheden: (2 personen als hoofdmaaltijd)

-2 kingkrabpoten
-200gr risottorijst
-100 gram rucola
-1/2glas witte wijn
-500ml visboullion
-1/2 ui gesnipperd
-handvol vers geraspte parmezaan
-1/2 teentje knoflook geperst
-zout-peper
-beetje citroensap
-stuk koude boter
-olijfolie
-stukje kruidenboter

bereiding:

-krabbepoten in stukken snijden en in lengte halveren
-oijfolie in diepe pan en ui en knioflook zachtjes laten stoven
-rijst erbij en even meestoven
-witte wijn erbij en laten verdampen
-dan beetje bij beetje de boullion bij de rijst doen en blijven roeren tot de rijst gaar is, ongeveer 20 min.
-dan kaas en boter eronder roeren.
– 3/4de van rucola ,(beetje gehakt), er net voor het opdienen onder roeren.
-afkruiden met zout, peper en citroensap
-olie en kruidenboter in pan verwarmen en krab kort aan beide zijden  bakken
-rest van rucola aanmaken met beetje olie en zout en peper

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.