Risotto met pompoen en feta

SUC57605.JPG

 

  • 600g pompoen
  • 200g champignons
  • 200g feta
  • 400g risottorijst
  • warme kippebouillon
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • Noilly Prat
  • peper, zout, tijm
  • olijfolie
  • boter
  1. verwarm de oven op 200°
  2. snij de pompoen in dobbelsteentjes en schik ze samen met de versneden champignons in een ovenschaal
  3. besprenkel goed met olijfolie en strooi er tijm over
  4. plaats een 20 tal min in de hete oven tot ze zacht en gekleurd zijn (roer regelmatig een paar maal goed door)
  5. verwarm wat olijfolie in een kom en stoof er de ui en de rijst glazig en goed heet
  6. blus met wat Noilly Prat
  7. overgiet met kippebouillon (2 maal de hoeveelheid van je rijst)
  8. zet het vuur op een lage stand, dek af en laat 15 min garen zonder te roeren
  9. roer na 15 min de pompoen, fetablokjes en  een goeie klop boter door de risotto
  10. voeg eventueel nog wat bouillon toe
  11. kruid met peper en zout
  12. dien op in een diep bord
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.