Rode bietensalade met mierikswortel

Soms flans ik maar wat in elkaar met de ingrediënten die ik toevallig (niet echt toevallig want ik weet beter dan geen ander wat er allemaal in zit )  in mijn koelkast vind. Op die manier kwam deze salade met rode bieten, mierikswortel, appel en zure room tot stand. Ik ben absoluut géén fan van rode biet, maar deze lichtroze salade is echt heerlijk. De typische smaak van rode biet verdwijnt wel een beetje, dus voor de echte fans van de knol is dit misschien geen toppertje.
Heerlijk om koud op te eten en/of mee te nemen naar je werk of school met een stukje haring of andere vis bij.

600 g gekookte rode biobiet
2 appels
1 rode ui
1 eetlepel lightmayonaise
1 lepel mierikswortel (geraspt of uit een potje)
1 eetlepel zure room
zout
zwarte peper van de molen.

942548_10154072057429441_1867490946480247367_n

Meng de zure room met de mayonaise en de mierikswortel. Kruid met zout en peper.

Snipper de ui heel fijn. Snijd de rode bieten in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitten, en snijd hem in blokjes.

Breng de salade op smaak met de mierikswortelsaus en meng. Zet koel weg tot serveren.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.