Rosbief

Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. (Bron: wikipedia)

Wij eten dit niet zo vaak. Eigenlijk omdat ik vroeger altijd dacht dat rosbief klaarmaken een heel intensief werk was. Na wat rondneuzen in kookboeken merkte ik dat rosbief heel wat minder werk is dan ik dacht.

Dus trok ik naar de slager en haalde er een stuk vlees. De slager raadde ons eigen Belgische Witblauw rundvlees aan. Witblauw levert uniek vlees, zacht, maar toch pittig van smaak. Het vlees komt best tot zijn recht in de traditionele Belgische keuken, volgens mijn slager.

Ik richting keuken met mijn stuk vlees en voila…het resultaat :

 

009.JPG

 

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Verhit de boter in een braadpan tot het schuim is weggetrokken.

Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin en keer het regelmatig zonder erin te prikken.

Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Draai het vuur laag en laat de rosbief met het deksel schuin op de pan braden, afhankelijk van de gewenste graad van gaarheid.

Per 100g/ 5minuten braadtijd. Wil je de rosbief minder rood, doe dan 5 minuten extra bij de braadtijd

Neem het vlees uit de pan en wikkel het in een dubbel vel aluminiumfolie.

Laat het vlees op een warme plaats 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.