Saffraanrijst met kip en paprika

saffraanrijst

 

1 rode paprika,  1 kleine chilipeper, 1 eetlepel boter, 4 kipfilets, 1 fijngesneden uitje, 200g verse ananasstukjes,  300g alboriorijst, 10 saffraandraadjes, 100ml kippenbouillon, 250ml room

Verwijder zaadlijsten van paprika en chili en snijd in fijne stukjes. Verhit de boter en roerbak er de kipfilets (in reepjes gesneden) goudbruin in.  Haal ze uit de kom en houd opzij.

Breng chili, paprika, ananas, rijst en saffraan in de kom en roerbak 2 minuten.  Voeg kippenbouillon en room beetje bij beetje bij.  Laat telkens in een gesloten kom enkele minuten sudderen.  Herhaal dit tot het vocht volledig is opgebruikt en ingekookt.

Breng de kippenreepjes erbij en schep om.

Werk af met koriander en peper en zout.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.