Salade met venkel, kaas en peer

Bij een salade vertrekken we bijna altijd van een goede portie groenten.  Dan kan je de salade verrijken met vis, vlees, kaas,… of knapperige noten, zaden en pitten, … Eventueel maak je er een maaltijdsalade van door toevoeging van quinoa, rijst, pasta of aardappel. Meestal gebruiken we voor salades ook klassieke groenten zoals tomaat, komkommer, wortel,…niets mis mee, maar soms is het eens leuk om wat te experimenteren. Ik was benieuwd naar deze combinatie van zoet, anijs, zout en crunch. Het beviel me uitermate, al zou ik de volgende keer iets meer zoet toevoegen (misschien wat honing). Probeer maar eens en laat weten wat jullie ervan vonden.

DSC_8092[1]

2 peren

1 venkel

100 g kaas

1 toefje veldsla

10 hazelnoten

1 limoen

2 koffielepels mosterd

2 eetlepels hazelnootolie

1 eetlepel witte balsamicoazijn

versgemalen peper

Hou ¼ peer, paar noten en een beetje veldsla opzij als garnituur.

Snij de rest van de peren in plakjes (met schil, dus goed wassen). Snij de venkel in stukjes. Snij de kaas in blokjes. Hak de noten in kleine stukken.

Vermeng de mosterd met het limoensap, de olie en de balsamicoazijn. Kruid met peper.

Meng alles ondereen met de vinaigrette. Schep de salade in borden. Garneer met enkele stukjes peer, een beetje veldsla en wat nootjes. Dien op met donker brood.

Smakelijk!

*Tip voor wat variatie : Vervang de kaas door gerookte kipfilet. Vervang de peer door appel. Vervang de veldsla door rucola of tuinkers.*

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.