Salade mozzarella,nectarine en walnoten

Het is de laatste weken heerlijk buiten vertoeven met die bijna zomerse temperaturen. Iedere dag weer kunnen we eigenlijk rekenen op mooi weer. ‘s Morgens en ‘s avonds is het merkbaar kouder, maar dat kan mij niet weerhouden om hiervan enorm te genieten.  Ook in mijn bord wil ik de zomer vasthouden. Deze salade is simpel en toch overheerlijk.

Salade staat bij veel mensen dagelijks op het menu. Ze zijn een uitstekende bron van vitamines en bovendien zijn ze vetarm. Een heerlijke dressing kan zelfs de meest eenvoudige groene blaadjes veranderen in iets heerlijks.  Ik vind het ook lekker als er iets warms in de salade zit, waardoor hij nog meer vult en laat het dan maar warm fruit zijn…zoals hieronder

006.JPG

 

1 bol buffelmozzarella

handje walnoten

basilicumblaadjes

wat sla

2 nectarines

parmaham

2 eetlepels citroensap

5 eetlepels olijfolie

peper en zout

 

Snij de nectarines in partjes.

Verhit een (grill)pan op het vuur en bak de partjes 3 a 4 minuutjes totdat die lichtjes bruin worden. Verdeel de sla over borden en scheur de bol mozzarella en plakjes parmaham in stukjes.

Verdeel de mozzarella, parmaham, stukjes walnoot, basilicumblaadjes en nectarine over de sla.

Maak de dressing door de olijfolie met de citroensap te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.

Druppel de dressing over de sla.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.