Mijn kook- en eetlust is niet optimaal, komt waarschijnlijk door de medicatie die ik momenteel slik en waardoor ik hier als een tevreden junkie rondloop. Maja, ‘t is nu eenmaal nodig, dus even geen spectaculaire kookkunsten. Ik had alleen maar zin in salade deze middag en dus at ik deze ‘restjessalade’ met, achja, ananas uit blik. Klinkt saai en het recept beperkt zich tot samengooien van dingen, maar het was wel lekker en door de balsamicodressing toch ietsje anders dan de gebruikelijke yoghurtdressing.
Voor één persoon:
restjes gebakken kip
tomaat
komkommer
wortel
ananas
handjevol pijnboompitten, geroosterd
Voor de dressing:
- 120 ml olijfolie
- 60 ml balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 sjalotje, gehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Maak de dressing als volgt ; meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, sjalot, look, zout en zwarte peper samen in een glazen pot met deksel. Doe het deksel op de pot en schud krachtig door elkaar. Voor gebruik nog even schudden. Bewaar in de koelkast
Leg op een bord alle ingrediënten en overgiet met de dressing. Klaar!
Smakelijk!
Published by