Salade van kip, ananas, pijnboompitten en balsamicodressing

Mijn kook- en eetlust is niet optimaal, komt waarschijnlijk door de medicatie die ik momenteel slik en waardoor ik hier als een tevreden junkie rondloop. Maja, ‘t is nu eenmaal nodig, dus even geen spectaculaire kookkunsten. Ik had alleen maar zin in salade deze middag en dus at ik deze ‘restjessalade’ met, achja, ananas uit blik.  Klinkt saai en het recept beperkt zich tot samengooien van dingen, maar het was wel lekker en door de balsamicodressing toch ietsje anders dan de gebruikelijke yoghurtdressing.

52yeVmzgAwMnZv3hDY6ma22nhOlWJtcQX72ZmwsziOs=w1067-h709-no.jpg

Voor één persoon:

restjes gebakken kip

tomaat

komkommer

wortel

ananas

handjevol pijnboompitten, geroosterd

Voor de dressing:

  • 120 ml olijfolie
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 sjalotje, gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Maak de dressing als volgt ; meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, Dijonmosterd, sjalot, look, zout en zwarte peper samen in een glazen pot met deksel. Doe het deksel op de pot en schud krachtig door elkaar. Voor gebruik nog even schudden. Bewaar in de koelkast

Leg op een bord alle ingrediënten en overgiet met de dressing. Klaar!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.