Salade van koolrabi

Koolrabi lijkt op een raap maar is toch verwant aan kool. De koolrabi is mild van smaak en kan worden gekookt, gestoofd, gevuld, gestoomd, geraspt in een salade, in soep, gebakken met kaneel in een cake of met een kaassaus gegratineerd…heel erg veelzijdig dus.

vT-EapuSrVvlcTAlk2_fTYjM9-SzCqzixUf5WdJiunA=w1031-h685-no.jpg

1 koolrabi, geschild en in julienne (grof of zeer fijn, naar smaak)

1 dikke wortel, geschild en in julienne

1 appel, in julienne

beetje peterselie

olijfolie

appelazijn

honing

graantjes mosterd

zwarte peper

zout

 

Schil de koolrabi, snij hem in plakjes en maak daarna julienne van. Ik sneed de groenten nogal grof omdat ik graag wat ‘bite’ heb in een salade. Doe hetzelfde met de wortel en appel. Hussel goed door elkaar.

Maak de dressing door olijfolie, appelazijn, honing, mosterd te mengen en giet over de salade.

Kruid goed af met peper en zout.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.