Sinaasappelbavarois

001.JPG

3dl sinaasappelsap

zeste van 1/2 sinaasappel

2dl volle room

200g kristalsuiker

20g gelatine

3 eieren

 

Giet het sap in een kookpot en zet op het vuur.  Snij de zeste fijn en voeg toe.  Doe hierbij 100g suiker en laat inkoken tot 2dl.

Week de gelatine in koud water. Scheid de eieren. Voeg 50g suiker bij het eigeel en klop schuimig

Haal het sinaasappelsap van het vuur. Wring de gelatine uit en voeg al roerend toe. Laat afkoelen.

Klop het eiwit stijf met 50g suiker. Klop de room half op. Giet het lauwe sap bij het eigeel en roer door met een garde. Voeg het eiwit toe, giet de room erbij en roer alles glad.

Leg boterpapier in een vorm en giet de bavarois erin. Laat zeker 2uur opstijven in de koelkast.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.