Snoep gezond, eet een brownie

Lees: brownies zonder suiker, boter en bloem.

De laatste tijd lees je heel veel over suikervrij leven en soms vond ik het wel wat overdreven, de recepten waar er van alles inzat, behalve suiker. Maar door me er toch wat meer in te verdiepen, ben ik ook wel over de streep getrokken om het eens te proberen. Je kunt niet geloven hoeveel producten suiker bevatten…het lijkt alsof je moet stoppen met eten als je suikervrij wil zijn. En dat is, wat mezelf betreft, geen goed idee, ownee!  Dus ga ik erop letten om minder suiker te gebruiken, dat is ook al een stap in de goeie richting.

Dit recept voor brownies (ik scheurde het uit Flair in de wachtzaal van de dokter, ik beken)  zijn echt zaaaaaalig lekker! Al moet ik er eerlijkheidshalve bij vertellen dat de (gesuikerde) brownies van Dochter de beste zijn! 😉

DSC_6701[1].JPG

120 g zwarte chocolade

120 g amandelpoeder

70g tagatesse

100g geplette nootjes (ik nam hazelnootjes en amandelen)

3 eieren

wat vanillemerg (uit een stokje)

 

Oven voorverwarmen op 160°C.

Smelt de chocolade.

Meng in een kom het amandelpoeder, de tagatesse en de nootjes.

Voeg de gesmolten chocolade, 3 eidooiers en wat vanillemerg toe en roer goed tot een stevig deeg.

Klop de 3 eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel.

Doe het deeg in een bakvorm en zet 15 minuten in de warme oven.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.