Speltcake met appel en rozijnen

Een heerlijke cake op basis van speltbloem met appel, honing en rozijntjes. Echt een cake voor herfstweer, met een tasje koffie erbij, een lekkere en gezonde pauze.

DSC_5754[1].JPG

250 g volkoren speltmeel

1 zakje bakpoeder (7gram)

kaneel of speculaaskruiden, naar smaak

100 g agavesiroop (dus niet ml maar afgewogen)

125 ml amandel sojamelk

100 ml olijfolie

2 eieren

100 g rozijnen

2 appels (of ander fruit)

 

Verwarm de oven.

Het speltmeel, bakpoeder en kaneel zeven in een kom.

Doe hierbij de agavesiroop, de melk, olijfolie en eieren bij. Roer tot een glad beslag.

Snij de appels in stukjes en voeg, samen met de rozijnen, toe aan het beslag

Giet het beslag in een beboterde bakvorm en leg (eventueel) bovenaan een paar stukjes appel ter versiering.

Bak de cake gaar in 55 minuten op 175/180°C.

 

Tip : klop het deeg niet te lang, want als je speltbloem te lang klopt dan zal de cake droog worden!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.