Tajine met kip en kurkuma

Ik denk dat ik echt met één poot in mijn graf zal moeten staan voor ik het zal opgeven om te koken. Met tussenstoppen (om de rug te doen rusten) kwam volgend recept tevoorschijn :

kip

Kipfilet in blokjes snijden en in de tajine met wat olie bruin bakken. Kruiden met zout en paprikapoeder en flink aanbakken.

Voeg daarna toe :

  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el curry
  • 1 el kurkuma
  • 1el komijn
  • 2 el peterselie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 el rozijntjes
  • 1/2 appel in blokjes
  • 2 schijven ananas
  • 150ml water

Deksel op de tajine en 20 minuten laten sudderen. Nog wat afwerken met room!

Heerlijk met rijst!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.