Tartiflette met brie

Tartiflette komt oorspronkelijk uit Frankrijk waar het wordt bereid met witte wijn en Reblochonkaas.  Eigenlijk een echt wintergerecht. En ook al zijn we momenteel lente (met af en toe zomertemperaturen), toch had ik er zin in!

013.JPG

 

1kg aardappelen

3 uitjes, gesnipperd

100g spekblokjes, gerookt

1 sjalotje, gesnipperd

1 Brie

1 teentje look

1dl room

1dl droge witte wijn

boter

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200°C.  Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze tot ze net niet gaar zijn. Smelt boter in de pan en fruit ui en sjalot glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak even mee.

Schik de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal.  Snij de kaas in plakken (de korst mag eraan blijven) en verdeel de helft over de aardappelen.  Kruid met flink wat peper en weinig zout.  Herhaal met de rest van de aardappelen en eindig met plakken kaas.

Pers het teentje knoflook en meng met de wijn en de room.  Giet dit over de kaas.  Zet de tartiflette 30minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.